ΟΥΠΣ! Ο ΝΩΕ ΕΦΥΓΕ...
Rated: Κ Duration: 86’ Genre: Animation

Plot

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

 

Ο Ντέιβ και ο γιος του, Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα - σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια από δύο γραπίνες,της Χέιζελ και της κόρης της, Λία, ο Φίνι και ο Ντέιβ καταφέρνουν να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν, όμως, η Κιβωτός αναχωρήσει, η Λία και ο Φίνι μένουν κατά λάθος πίσω και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Το παράδοξο αυτό δίδυμο, παρέα με διάφορα ζωάκια που συναντούν στον δρόμο, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω τους ως και άλλα ζώα που τους έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν πίσω στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να σώσουν τα παιδιά τους… Τελικά μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσεις το τέλος του κόσμου για να βρεις τη θέση σου σε αυτόν!

 

Η κλασική, διαχρονική ιστορία της Κιβωτού του Νώε -αυτή τη φορά, όμως, από την οπτική ματιά των… χαμένων της υπόθεσης- μετατρέπεται σε μια, γεμάτη ανατροπές και εκκεντρικά πλασματάκια, περιπέτεια, που τολμά να φανταστεί έναν εντελώς καινούργιο κόσμο: αυτόν που υπήρχε πριν από εμάς!

 

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας!

 

Φίνι

 

Ο Φίνι είναι ένα 10χρονο αγόρι όπως όλα τα άλλα. Είναι πολύ ανοιχτός με τον κόσμο γύρω του και δείχνει εύκολα εμπιστοσύνη, ίσως σε υπερβολικό βαθμό. Τρομάζει εύκολα, αλλά δείχνει θάρρος όταν οι φίλοι του κινδυνεύουν. Ο Φίνι θαυμάζει τα μεγαλύτερα, πιο κουλ παιδιά και λαχταράει να γίνει σαν κι αυτά - γι’ αυτό θαυμάζει τόσο τη Λέα. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα είναι ότι συνεχώς μετακομίζουν με τον πατέρα του, οπότε δεν κάνει εύκολα φίλους, αφού δεν μένει πουθενά για αρκετό καιρό. Αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα είναι να ανήκει κάπου, οπουδήποτε.

 

Λία

 

Σαν οποιοδήποτε φυσιολογικό κορίτσι, αναζητά φίλους και διασκέδαση, αλλά διδάσκεται από τη μητέρα της να μένει μόνη και να βασίζεται μόνο στον εαυτό της. Προσπαθεί σκληρά να τηρήσει τους κανόνες της μητέρας της, όμως στην πραγματικότητα είναι ανασφαλής όπως όλα τα παιδιά. Αλλά μην κάνετε το λάθος να την υποτιμήσετε: δεν είναι διατεθειμένη να αφεθεί στην οποιαδήποτε επίθεση και ξέρει πολύ καλά να φροντίζει τον εαυτό της. Η μητέρα της την έχει διδάξει σωστά!

 

Ντέιβ

 

Ο Ντέιβ είναι καλό παιδί. Ίσως υπερβολικά καλό παιδί. Η καλοσύνη του μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο όταν το παρακάνει. Μπορεί να μοιάζει κάπως χαζούλης, αλλά στην πραγματικότητα το μυαλό του είναι ξουράφι όταν χρειάζεται. Μπορεί το είδος του να μη φημίζεται για τη δύναμή του ή το θάρρος του, αλλά ο Ντέιβ μπορεί να τα βάλει και με λιοντάρι αν χρειαστεί. Παρόλο που είναι διαρκώς εν κινήσει, έχει ταλέντο στην εσωτερική διακόσμηση. Επειδή περνάς τη ζωή σου από το ένα μέρος στο άλλο, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και μερικές ανέσεις!

 

Χέιζελ

 

Η Χέιζελ είναι μοναχικός τύπος. Είναι γεννημένη θηρευτής με αίμα που βράζει και την τάση να δρα πριν σκεφτεί. Η Χέιζελ μεγαλώνει την κόρη της με αυστηρούς κανόνες, έτσι ώστε να την προετοιμάσει για την σκληρή ζωή που την περιμένει. Αλλά μη σας τρομάζουν τα κοφτερά της νύχια και δόντια: το τρομακτικό της παρουσιαστικό στην πραγματικότητα κρύβει μια τεράστια καρδιά και πολλή αγάπη για τη μονάκριβή της κόρη….

 

 

 

Χοντρούλης

 

Μεγάλος, αργός, καλόκαρδος. Μπορείς να τον εμπιστευείς αμέσως - πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να σου κάνει κακό; Ο χοντρούλης θέλει πάντα να ταιριάξει με τους άλλους, αλλά συνήθως μένει στην απ’ έξω. Παρά τις δυσκολίες που συναντάει, είναι ένας φίλος που θα ‘θελε να ‘χε ο καθένας!

 

Κολλιτσίδας

 

Δαιμόνιο, κάπως ενοχλητικό παράσιτο. Πάντα βρίσκει κάποιον ή κάτι, πίσω από το οποίο να κρυφτεί ή να καβαλήσει. Αλλά μόλις βρει τον ξενιστή του, είναι ένας πραγματικός και αφοσιωμένος φίλος που δεν θα σε αφήσει ποτέ - ακόμη και αν το θες…

 

Οι Γρύπας

 

Πανούργοι, ύπουλοι…. καταβροχθιστές! Ζευγάρι που ζει και κυνηγά παρέα, δε δείχνουν οίκτο σε όποιον μπει στο ραντάρ τους και γίνει στόχος τους...

 

Οι σκηνοθέτες μιλούν για την ταινία

 

Όλοι ξέρουν πώς αισθάνεσαι όταν χάνεις το λεωφορείο, ακόμη και το τελευταίο λεωφορείο. Πώς είναι όμως να χάνεις την Κιβωτό; Παντελώς άγνωστα είδη ζώων χάνουν την επιβίβαση στη σωτήρια Κιβωτό και πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους στην ασταμάτητη πλημμύρα που θα καταπιεί ολόκληρο τον πλανήτη. Το λες και πρόβλημα…

Είναι όνειρο κάθε σκηνοθέτη να δουλεύει με μια ιστορία που έχει τόσο οργανικό μομέντουμ, να δημιουργήσει κόσμους και χαρακτήρες που κανείς δεν έχει δει ποτέ ξανά και να τους στείλει σε μια μεγάλη περιπέτεια. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας ήταν ότι ξέραμε ένα πράγμα στα σίγουρα: η Γη θα είναι πλημμυρισμένη. Οπότε οι ήρωές μας είναι αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν μπορούν να αγνοήσουν ή να αποφύγουν. Το τέλος του κόσμου είναι εδώ - οπότε ας το διασκεδάσουμε!

Οπλισμένοι με πολύ ενθουσιασμό, ένα σπουδαίο και γεμάτο προκλήσεις σενάριο, και καταπληκτικά σχέδια, στρωθήκαμε στη δουλειά. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πόσο αφοσιωμένη ήταν ολόκληρη η ομάδα στο πρότζεκτ, καθώς και το πόσο ήταν όλοι έτοιμοι να εξελιχθούν ως επαγγελματίες για να συμβαδίσουν με την πρόκληση που είχαμε μπροστά μας.

Όπως είναι γνωστό, η πορεία μιας ιστορίας προς τη μεγάλη οθόνη περιλαμβάνει πολλή σκληρή δουλειά, να βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που δεν περίμενες ποτέ ότι θα συνέβαιναν και να αναγκάζεσαι να παίρνεις επώδυνες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για το καλό του πρότζεκτ. Πιστεύουμε ότι στην ταινία αποτυπώνεται ο ενθουσιασμός, το μεράκι και η προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτήριζαν την προσέγγισή μας τόσα χρόνια. Αμέτρητοι καλλιτέχνες και τεχνικοί έδωσαν ό,τι καλύτερο για να κάνουμε την καλύτερη ταινία που μπορούσαμε. Και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι ή ευγνώμονες που ήμασταν μέρος της ομάδας αυτής.

 

9 Ιανουαρίου  στους κινηματογράφους 

από τη Rosebud.21

Director: Τόμπι Γκένκελ, σε συνσκηνοθεσία με τον Σον ΜακΚόρμακ

Writers: Μαρκ Μπ. Χόντκινσον, Ρίτσαρντ Κονρόι, Τόμπι Γκένκελ

TRAILER