2:00

Rosebud.21 και κινηματογραφικά φεστιβάλ πάνε μαζί!

Η Rosebud όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνει το παρόν στα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρα μας, παρουσιάζοντας και τις πέντε ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες αυτό το χειμώνα. 

Στις "Νυχτες Πρεμιέρας" παρουσιάσαμε την τελευταία ταινία του μεγαλύτερου ευρωπαίου σκηνοθέτη της εποχής μας, Μίκαελ Χάνεκε, "HAPPY END" και ένα από τα καλλιτεχνικά διαμάντια της χρονιάς, βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο από τους κριτικούς του Variety, ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ (3 Peaks). 

Επίκαιρη όσο ποτέ και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης, το Πανόραμα Ευρωπαϊκου Κινηματογράφου, επέλεξε τη δημιουργία του Ραούλ Πεκ ¨ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΞ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΛΣ" για ταινία λήξης. 

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα πρωτοπαρουσιαστούν δυο ακόμα ταινίες μας: η τελευταία του Φατίχ Ακίν, IN THE FADE με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη στις Κάννες για την ερμηνεία της Ντάϊαν Κρούγκερ. Η ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Γερμανίας για τα προσεχή Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας. Επίσης η καινούργια ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου, ΠΟΛΥΞΕΝΗ - Μια ιστορία από την πόλη (σε συνδιανομή με την Seven Films),  θα ξεκινήσει την καριέρα της στο ίδιο φεστιβάλ.

Πέντε ταινίες που με χαρά πρωτοπαρουσιάζουμε στο φεστιβαλικό κοινό και λίγο μετά στις σκοτεινές αίθουσες, στις κάτωθι ημερομηνίες:

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΞ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΛΣ

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - HAPPY END

14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΟΛΥΞΕΝΗ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 - IN THE FADE

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 - ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ