ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ
Rated: Κ 15 Duration: 117 λεπτά Genre: Eρωτικό Δράμα

Plot

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε ξένα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αναπάντεχο μυστήριο, στο γεμάτο σασπένς θρίλερ του βραβευμένου με Σεζάρ σκηνοθέτη Ντομινίκ Μολ. Παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Venice Days του Φεστιβάλ της Βενετίας.

 

Όταν πρωτογνωρίζουμε τη νοσοκόμα Αλίς και τον κάπως ανιαρό αγρότη σύζυγό της, Μισέλ, μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε μεσήλικο ζευγάρι παγιδευμένο σε έναν βαρετό και αδιέξοδο γάμο. Η Αλίς διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ζοζέφ, έναν από τους ασθενείς της, ενώ ο Μισέλ κλείνεται για ώρες στο γραφείο του, υποτίθεται για να χειριστεί τις υποθέσεις της φάρμας τους.

 

Όμως, όταν μια γειτόνισσά τους, η Έβελιν, εξαφανίζεται, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν σχέση με την εξαφάνισή της. Ήταν η Έβελιν η ερωμένη του Μισέλ, κάτι που θα εξηγούσε το ότι ένα βράδυ εκείνος γυρνάει σπίτι με ματωμένο πρόσωπο; Ή μήπως την σκότωσε ο Ζοζέφ, ο σκύλος του οποίου καταλήγει περιέργως νεκρός από πυροβολισμό; Και πώς εμπλέκονται η νεαρή σερβιτόρα Μαριόν, που διατηρούσε τη δική της σχέση με το θύμα, αλλά και ο Αρμάν, ένας 20χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού που αναπάντεχα μοιάζει να είναι το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης;

 

Ξεκινώντας ως μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου με φόντο τη γαλλική επαρχία και καταλήγοντας ως ένα εύστοχο δράμα, στο οποίο διάφοροι, και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, ξένοι ανά τον κόσμο συνδέονται με αναπάντεχους τρόπους, σε μια ιστορία για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη μοναξιά, αλλά και ένα συναρπαστικό μυστήριο όπου πραγματικός ένοχος είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες.

 

 

Ο Ντομινίκ Μολ μιλάειγια την ταινία

 

Όταν διάβασα το ομώνυμο μυθιστόρημα του Κόλιν Νιλ, μαγεύτηκα αμέσως από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και γρήγορα αναρωτήθηκα πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας. Ακολουθούν πέντε ιστορίες, στην πορεία των οποίων ακολουθούμε τις πράξεις πέντε αναπάντεχων, διαφορετικών χαρακτήρων. Οι ιστορίες αυτές, που διασταυρώνονται, αλληλοσυμπληρώνονται αλλά και αλληλοσυγκρούονται, τραβούν την προσοχή του αναγνώστη και τον οδηγούν να φανταστεί τα όσα κρύβονται στις πιο σκοτεινές γωνιές της ιστορίας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

 

Τότε, στα δύο τρίτα της ιστορίας, ο αναγνώστης εκπλήσσεται με μια αναπάντεχη στροφή από τον αραιοκατοικημένο κόσμο της γαλλικής επαρχίας προς την τροπική Ακτή Ελεφαντοστού. Η αντίθεση αυτών των τόσο διαφορετικών κόσμων, που σπάνια βλέπουμε στην οθόνη, ανάμεσα στο σκληρό, χιονισμένο τοπίο της Γαλλίας και τις φτωχικές γειτονιές του Αμπιτζάν, γεννάει πολύ δυνατές εικόνες. Υπάρχει κάτι το αδιαμφισβήτητα κινηματογραφικό στο βιβλίο αυτό.

 

Για εμάς, η καρδιά της ιστορίας δεν βρίσκεται στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης, αλλά στους χαρακτήρες και αυτά που αποκαλύπτει το ταξίδι τους για τα αντίστοιχα όνειρά τους και τους κόσμους τους. Είναι πέντε ιστορίες αγάπης και μίσους, γεμάτες παρεξηγήσεις, μυστικά, φαντασία και απογοητεύσεις. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες οδηγείται από την ανάγκη να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Ελπίζοντας σε αυτήν την αγάπη, θέλοντας να πιστέψει σε αυτήν, επιζητώντας να τη μοιραστεί, προσπαθώντας να τη ζήσει, κάθε ένας από αυτούς θα φανταστεί διάφορα πράγματα και ό,τι φανταστούν θα τους κάνει να δράσουν. Μερικές φορές προς το καλύτερο, αλλά και προς το χειρότερο...

 

 

 

10 Ιουνίου στους κινηματογράφους

από τη Rosebud.21

 

Director: Ντομινίκ Mολ

Writers: Ζιλ Μαρσάν, Ντομινίκ Mολ

Actors: Ντενί Μενοσέ, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

TRAILER