ΟΥΠΣ 2! Ο ΝΩΕ ΞΑΝΑΕΦΥΓΕ...
Rated: Κ Duration: 85 λεπτά Genre: Animation

Plot

Μετά την Κιβωτό του Νώε, τι; Ε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! Η περιπέτεια συνεχίζεται με τα αξιαγάπητα ζωάκια να διευρύνουν την ανορθόδοξη οικογένειά τους και να ανακαλύπτουν ακόμη περισσότερα για τον κόσμο γύρω τους, σε μια ακόμη ξεκαρδιστική ταινία για όλη την οικογένεια.

 

Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα.

 

Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού - μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα από οικεία ζωάκια που ζουν ειρηνικά - υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου!

 

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, την παλίρροια και τις τρομακτικές δονήσεις, ο Φίνι πρέπει να σώσει τους φίλους τους, να επανενώσει την οικογένειά του και να σώσει την κοινότητα από την απόλυτη καταστροφή…

Παρεμπιπτόντως, έχει δει κανείς το λευκό περιστέρι που πέταξε μακριά γυρεύοντας στεριά;

 

Έναν χρόνο μετά το πολυαγαπημένο «Ουπς… Ο Νώε Έφυγε», οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες επιστρέφουν με μια ακόμη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συγχώρεσης μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα… βιβλικών διαστάσεων και πολύ, πολύ γέλιο!

 

 

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας

 

Ο Φίνι είναι ένα γλυκό 10χρονο αγόρι, μονίμως πρόσχαρος και έτοιμος να ευχαριστήσει τους γύρω του. Αν και τρομάζει σχετικά εύκολα, μπορεί να φανεί φοβερά θαρραλέος αν χρειαστεί. Έχει ισχυρή αίσθηση του δικαίου: το να κάνει το σωστό είναι πολύ σημαντικό για αυτόν. Το μεγαλύτερό του ελάττωμα; Το ότι ακολουθεί την επιπόλαιη Λέα σε διάφορες περιπέτειες!

 

Η 12χρονη Λέα έχει μεγαλώσει πιστεύοντας ότι μπορεί να βασίζεται μόνο στον εαυτό της. Σιγά-σιγά, όμως, συνειδητοποιεί την αξία της φιλίας και της οικογένειας, όπως και το ότι μπορεί να ζητήσει βοήθεια όταν τη χρειάζεται. Αν και δεν τη χαρακτηρίζει η διαχυτικότητα, αγαπάει πολύ τα νέα της αδελφάκια, Φίνι και Τζέλι. Φύσει περιπετειώδης, η Λέα έχει έναν και μόνο κανόνα στη ζωή: καλύτερα να ζητάς συγχώρεση επειδή έκανες κάτι, παρά άδεια πριν το κάνεις!

 

Η 4χρονη Τζέλι είναι η πιο γλυκιά μέδουσα! Όπως πολλά παιδιά στην ηλικία της, δεν έχει ιδιαίτερο φίλτρο: ό,τι σκεφτεί, καλό ή κακό, το λέει χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αθωότητά της, όμως, άθελά της βάζει σε μπελάδες τη Λέα και τον Φίνι...

 

Ο Ντέιβ είναι μονίμως χαρωπός. Μονίμως, όμως! Κρατάει έναν βασικό ρόλο στην Κιβωτό: μαζί με την, κάπως απρόθυμη, Χέιζελ, είναι ο μάγειρας του πλοίου, με ευθύνη να τρέφει 50 χιλιάδες πεινασμένα ζωάκια. Είναι και ικανός μάστορας: δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να φτιάξει. Η θετική του διάθεση μπορεί να γίνει κάπως ενοχλητική για τους γύρω του (βλέπε Χέιζελ) και τείνει να είναι μαγνήτης για καταστροφές, αλλά πάρα την ατζαμοσύνη του, καταφέρνει πού και πού να δείχνει και την ηρωική του πλευρά!

 

Έξυπνη, κυνική, ευέξαπτη και πεισματάρα, η Χέιζελ ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Πιστεύει στη σκληρή δουλειά και μεγαλώνει την κόρη της, Λέα, για να ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τη ζωή. Δυστυχώς για τη Χέιζελ, η Λέα λατρεύει να περνάει την ώρα της σαχλαμαρίζοντας, κάτι που δημιουργεί κόντρες ανάμεσα σε μάνα και κόρη...

 

Ο Λέοναρντ είναι ένα ηλικιωμένο λιοντάρι και ο επικεφαλής της Κιβωτού. Διοικεί το πλοίο με πυγμή και κύρος παλιού θαλασσόλυκου, αλλά μονίμως απογοητεύεται από το επίπεδο του πληρώματός του: ετερόκλητο, όχι και τόσο ετοιμοπόλεμο, σίγουρα δεν του γεμίζουν το μάτι!

 

Η Πατς είναι η δημοφιλής ηγέτης των φρουφρούληδων. Αν ήταν άνθρωπος, θα ήταν περίπου 70 χρονών. Σοφή και καλόκαρδη, η Πατς είναι η κόλλα που κρατάει τους φρουφρούληδες ενωμένους.

 

 

Οι σκηνοθέτες μιλούν για την ταινία

 

Ουπς, τα καταφέραμε πάλι!

Επιστρέψαμε στον γνώριμό μας κόσμο, τον οποίο αγαπήσαμε τόσο την προηγούμενη φορά που ήταν αδύνατο να τον αφήσουμε πίσω μας. Η πρώτη ταινία είχε να κάνει με τη μεγάλη πλημμύρα και την απίστευτη περιπέτεια που αυτή έφερε. Όμως, όταν τελειώσαμε με το τελευταίο καρέ, νιώσαμε ότι είχαμε μόλις ξεκινήσει - νιώθαμε βαθιά αγάπη για τους χαρακτήρες και την ιστορία τους. Όταν χτίζαμε τον κόσμο αυτό, δε γνωρίζαμε το βάθος που θα αποκτούσε.

Παρόλο που είχαμε πολλές ιδέες για το πού θα μπορούσε να πάει η ιστορία, αποφασίσαμε ότι θέλαμε να επικεντρωθούμε στους φρουφρούληδες, αυτά τα αξιαγάπητα, αδέξια και τρυφερά πλασματάκια. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη κοινότητα με φρουφρούληδες: πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα για αυτά; Πώς ζουν τις ζωές τους; Σε τι είδος πόλης θα ζούσαν; Πλέον αφήσαμε τη φαντασία μας να δουλέψει!

Μόλις δημιουργήσαμε τους νέους χαρακτήρες, και ιδιαίτερα την επικεφαλής της κοινότητας, η ιστορία είχε βρει πια τον δρόμο της. Ήταν σημαντικό για εμάς να δείξουμε τις συνέπειες του τραύματος που νιώθουν τα πλάσματα αυτά εξαιτίας της χαμηλής τους θέσης στην τροφική αλυσίδα, το πώς επηρεάζει τη νοοτροπία τους απέναντι στον κόσμο. Θέλαμε να μιλήσουμε για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα με τρόπο κατανοητό, έτσι ώστε το κοινό μας να νιώσει ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρο και μαύρο.

 

Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ

Σκηνοθεσία / Προσαρμογή: Κώστας Αποστολίδης

 

 

Ρόλος

Ηθοποιός

FINNY

Άρης Αβραμέας

LEAH

Νίκη Γρανά

HAZEL

Άρτεμις Ματαφιά

LEONARD

Κώστας Τερζάκης

CHIEF PATCH

Μυρτώ Ναούμ

DAVE

Κώστας Αποστολίδης

CHIEF CLYDE

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης

JELLY

 

 

 

ΗΧΟΛΗΨΙΑ:  Νίκος Koυτσοθανάσης, Θοδωρής Μουστάκας

ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ: Στήβ Τριμανδύλης

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ: Πάνος Ασημένιος

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ: POWER MEDIA PRODUCTIONS ΑΕ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Βάσω Φουσκαρίνη

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Βίκυ Κάουλα

Director: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Writers: Ρίτσαρντ Κονρόι, Μαρκ Χόντκινσον

TRAILER