ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ
Duration: 99 λεπτά Genre: Uncategorized

Plot

Άλλαξε ρούχα. Απόφυγε την επαφή με τα ζώα. Μείνε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Κι άλλοι τόσοι κανόνες για να γλιτώσεις από το απόλυτο κακό που παραμονεύει παντού, σε αυτήν τη συγκλονιστική, ευφάνταστη ταινία τρόμου από την Αργεντινή.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

 

Όταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους.

 

Όμως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του.

 

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής - και κανείς δεν είναι αθώος…


Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο, το «Εκεί που το Κακό Παραμονεύει» έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου για τους λάτρεις του είδους.

 

Στο σενάριο και τη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Ντεμιάν Ρούγκνα, η φιλμογραφία του οποίου φανερώνει τη βαθιά αγάπη που τρέφει για το σινεμά του φανταστικού και τις ταινίες τρόμου. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τους κώδικες του είδους, αλλά διαφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις ακόμη και για τους φανατικούς, ο Ρούγκνα φαντάζεται την απειλή του δαιμονισμού σαν μια άλλη επιδημία, στην οποία δεν ισχύουν κανόνες και ηθικοί φραγμοί, και σερβίρει μια συγκλονιστική, πρωτότυπη ταινία γεμάτη από ανατροπές, απίστευτη αγωνία, αλλά και στιγμές για γερά στομάχια. Το μόνο σίγουρο; Δεν θα τολμήσετε να κοιτάξετε αλλού!

 

 

Ο σκηνοθέτης Ντεμιάν Ρούγκνα μιλά για την ταινία

 

Πάντα προσπαθώ να δημιουργώ ένα δικό μου σύμπαν, κάτι μοναδικό στο κινηματογραφικό είδος στο οποίο κινούμαι, ενώ πάντα σκέφτομαι τον εαυτό μου ως θεατή πρωτίστως, και όχι ως σκηνοθέτη.

 

Όπως νομίζω ότι έκανα και στην προηγούμενη ταινία μου, «Terrified» (Aterrados), η πρόθεσή μου με το «Εκεί που Παραμονεύει το Κακό» ήταν να κάνω το κοινό να βιώσει ενοχλητικές καταστάσεις στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής. Εδώ, με ενδιέφερε να βρω το δικό μου δρόμο στο υποείδος της δαιμονικής κατοχής, χωρίς να πέσω σε αναμενόμενα ή γενικά σημεία.

 

Σε αντίθεση με το «Terrified», όπου οι πρωταγωνιστές είχαν την έδρα τους σε μερικά σπίτια και πήγαιναν να αναζητήσουν το «κακό» μέχρι να συγκρουστούν μαζί του, εδώ πρότεινα το εντελώς αντίθετο: το κακό θα έψαχνε τους χαρακτήρες μας, οι οποίοι θα έπρεπε να διασχίσουν μια ολόκληρη περιοχή για να αποφύγουν αυτή την αντιπαράθεση.

 

Η ιδέα ήταν πάντα να δημιουργήσουμε ένα κάτι σαν road movie τρόμου με χαρακτήρες με οικογενειακούς δεσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης, γεγονός που κάνει όλα όσα συμβαίνουν πιο βίαια και ενοχλητικά. Ήθελα επίσης να παρουσιάσω εντυπωσιακές σκηνές και εικόνες στο πλαίσιο του είδους του τρόμου και της φαντασίας που διαδραματίζεται στη Λατινική Αμερική.

 

 

 

22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

από τη Rosebud.21

 

 

Director: Ντεμιάν Ρούγκνα

Writers: Ντεμιάν Ρούγκνα

Actors: Εζεκιέλ Ροντρίγκεζ, Ντεμιάν Σαλομόν, Σιλβίνα Σαμπάτερ

TRAILER