2:00

Επίσημη πρεμιέρα για την ταινία The Cut – Η Μαχαιριά

Ο πολυβραβευμένος και αγαπημένος του ελληνικού κοινού,

 σκηνοθέτης  ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ, ήρθε στην Αθήνα για την επίσημη πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας καλεσμένος της κινηματογραφικής εταιρείας Rosebud.21 και του GoetheInstitut Athen.

 

Πλήθος καλεσμένων από τον καλλιτεχνικό χώρο παρακολούθησε την επίσημη πρεμιέρα της αναμενόμενης ταινίας του Φατίχ Ακίν, THE CUT – Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ».

Η ταινία είναι μια μεγάλη παραγωγή - με γυρίσματα σε Κούβα, Ιορδανία, Γερμανία, Καναδά και Μάλτα-, που ξεκινά με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ένα έπος για τη δύναμη της αγάπης και της ελπίδας, που συνδυάζει το δράμα με την περιπέτεια και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Tahar Rahim (Προφήτης). Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα  του Φεστιβάλ Βενετίας 2014.

Μαρντίν, 1915. Η τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει όλους του Αρμένιους άντρες μέσα σε μια νύχτα και ο νεαρός σιδηρουργός, Nazaret Manoogian, αποχωρίζεται βίαια την οικογένειά του. Χρόνια αργότερα, αφού ο Nazaret έχει επιβιώσει από τη γενοκτονία, μαθαίνει ότι οι κόρες του είναι κι αυτές ζωντανές. Κάνει σκοπό της ζωής του να τις ξαναβρεί και περιπλανιέται από την έρημο της Μεσοποταμίας ως την Αβάνα και τα απομονωμένα βοσκοτόπια της Βόρειας Ντακότα. Σε αυτή την οδύσσειά,  θα συναντήσει απλούς ανθρώπους έτοιμους να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν αλλά και την άλλη πλευρά της απαξίωσης και της βαρβαρότητας.

Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε cocktail στο φουαγιέ του  κινηματογράφου με κρασί που προσέφερε το Κτήμα Χρυσοχόου.